Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/valbytandlaegen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/valbytandlaegen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Tandbroer - Tandlæge I Valby - Få Professionel Behandling til Fair Pris
Åbningstider:
Mandag til Lørdag: 08 - 18
Kontakt os:
+45 00 00 00 00

Tandbroer

Alle dine tænder spiller en vigtig rolle i at tale, tygge og i at opretholde en ordentlig tilpasning af andre tænder. At tabe en tand behøver nødvendigvis ikke være på grund af alderdom, men hvis du mister en tand så skal du have en ny, for at opretholde en ordentlig funktion af din mund. Heldigvis er der muligheder for at korrigere tab af tænder.

Mulighed for tandbroer

En bro – en enhed der bruges til at erstatte manglende tænder, man lægger kunstige tænder til de tilstødende naturlige tænder. Broer er enten permanent fastgjort (faste broer), eller de kan være aftagelige.

Faste broer påføres enten ved anbringelse af kroner på brotænderne eller ved binding af kunstige tænder direkte til brotænderne. Aftagelige broer bliver sat fast på tænderne med metalspænder eller ved metalklips.

Hvis du mangler en eller flere tænder, kan du være klar over deres betydning for dit udseende og tandsundhed. Dine tænder arbejder sammen og har mange daglige funktioner fra det at spise til at tale. Med manglende tænder er det vanskeligt at gøre disse ting. Manglende tænder kan og bør udskiftes. Faste broer er en fantastisk måde at gendanne din tandsundhed og udseende.

Hvad er en bro eller fast delprotese?

En bro (fast delprotese) er en anordning der udfylder hullet hvor tænder er fraværende. Faste broer er bundet på plads og kan kun fjernes af en tandlæge. Aftagelige broer som navnet antyder, kan tages ud og rengøres. Faste broer giver større stabilitet end den aftagelige bro.

Hvorfor har jeg brug for en bro?

Mundtligt funktionalitet og udseende er vigtige grunde til at bære en bro. En bro er med til at understøtte dine læber og kinder. Tabet af en kindtand kan få din mund til at synke og dit ansigt til at se ældre ud.

Tandsundhed er den væsentligste årsag til en bro. Tænder var designet til at supplere hinanden. Usædvanlige belastninger placeres på gummerne og andre orale væv, når tænderne mangler, der forårsager en række potentielt skadelige lidelser. Har du behov for en tandbro så kontakt os og få et uforpligtende tilbud her

Øget risiko for tandkødssygdomme har vist sig at være en af de værste bivirkninger af manglende tænder og kan minimeres med en bro.

Hvordan sættes en bro fast?

Fastgørelses procesuren tager normalt to til tre aftaler at fuldføre. Ved dem første aftale vil PERSON, PERSON eller PERSON forberede tænderne på begge sider af hullet ved at fjerne en del af emalje og dentin.

Da broen skal fremstilles meget præcist for at sikre et korrekt bid og for at matche den modstående tand, bliver et aftryk af tænderne taget og sendt til et laboratorium, hvor broen vil blive bygget.

Faste broer er typisk cementeret til de naturlige tænder ved siden af den manglende tand. En pontic (falsk tand) erstatter den tabte tand. Kroner, som er cementeret på de naturlige tænder, yder støtte til broen.

Hvad materiale bruger man?

Broer kan konstrueres ud fra guld, ikke-ædle metal, porcelæn eller en kombination af disse materialer. Porcelæn er ofte bundet til enten ædle eller ikke-ædle metaller.

Hvordan tager jeg mig af min bro?

Det er vigtigt at børste tænder og bruge tandtråd for at holde broen og de omkringliggende tænder rene. Dette har afgørende betydning, da broen er afhængig af nabotænderne for support.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>