Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/valbytandlaegen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/valbytandlaegen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Børne Tandlæge - Tandlæge I Valby - Få Professionel Behandling til Fair Pris
Åbningstider:
Mandag til Lørdag: 08 - 18
Kontakt os:
+45 00 00 00 00

Børne Tandlæge

Barnets første besøg hos en tandlæge

Det første regulære tandlæge besøg, vil være lige efter dit barns tre års fødselsdag. Det første tandlæge besøg er normalt kort og involvere meget lidt behandling. Vi kan bede dig om at sætte dig ved siden af dit barn og holde barnets hånd under undersøgelsen. Du kan også blive spurgt om at vente i venteværelset, så der kan blive bygget et tillidsbånd op mellem barn og tandlæge.

Vi vil forsigtigt undersøge dit barns tænder og tandkød. Det kan være nødvendigt at tage et røntgen, for at undersøge barnets permanente tænder under tandkødet. Vi kan rense barnets tænder og påføre fluorid som hjælper med at beskytter imod huller i tænderne. Vi vil sikre os at dit barn får den korrekte tandpasta derhjemme. Det vigtigste af alt, at gennemgå med jer hvordan man renser og passer barnets tænder.

Hvad skal jeg fortælle mit barn omkring det første besøg hos tandlægen?

Vi bliver ofte spurgt om dette spørgsmål. Vi foreslår at man forbereder barnet på samme måde som du vil forberede barnet på dets første frisør besøg eller første besøg i en skobutik. Dit barns reaktion på det første besøg hos tandlægen kan overraske dig.

Tips til første besøg:

 • Tag dit barn med et par dage før undersøgelsen og få en rundvisning.
 • Læs bøger med billeder som viser hvordan det er at gå til tandlægen.
 • Gennemgå med dit barn hvad tandlægen gør under første besøg.
 • Tal positivt omkring din egen tandlæge erfaring.

Under det første besøg vil tandlægen:

 • Undersøge barnets mund, tænder og tandkød.
 • Evaluere og give gode råd omkring dårlige vaner som tommelfinger-sutning.
 • Lære dig og dit barn om rengøring af tænder og tandkød.
 • Forslår et skema for regulære tandlæge besøg.

Hvad med forebyggende pleje?

Huller i tænderne og børn behøver ikke længere gå hånd i hånd. På vores klinik er vi mest optaget af forbyggende pleje og alle dens aspekter. Vi bruger det seneste tandlæge teknologi for at beskytte dit barns tænder.

Forbyggende for huller i tænderne

De fleste huller opstår fordi ens spisevaner består af sukkerholdigt mad og manglende tandbørstning. Ved at begrænse sukker indtaget og børste tænder hver dag, vil selvfølgelig hjælpe. Jo længere det tager dit barn at tygge sin mad og jo længere maden sidder i deres tænder, jo større chance er der for huller i tænderne.

Hver gang man spiser, sker der en syrereaktion i vores mund når bakterierne nedbryder sukker. Denne reaktion vare cirka i 20 minutter. I denne tid kan dette syremiljø ødelægge tandstrukturen og det vil til sidst føre til huller i tænderne.

Konsistensen af en persons spyt, kan også gøre en forskel; tyndere spyt opløser og vasker madrester væk hurtigere. Når en person spiser mad som indeholder høj kulhydrat og sukker har de tildens til at have tykkere spyt, som leder til mere syreproduktion og det kan skabe huller i tænderne.

Tips for til at forebygge huller i tænderne

 • Begræns muligheden for sukkerholdigt mad og snacks.
 • Opmuntre dit barn til at børste tænder, bruge tandtråd og mundskyld.
 • Hold øje med hvad dit barn indtager af væske.
 • Undgå at give dit barn klistret mad.
 • Lav lækkerier en del af et måltid.
 • Vælg nærringsrige snacks.

Den første baby tand som bryder frem vil være de to fortænder i undermunden. Du vil ligge mærke til dette når dit barn er mellem 6-8 måneder. De næste tænder der kommer frem vil være de 4 øverste fortænder, husk at din babys tænder kommer periodisk. De kommer oftest i par, langs siden af kæben, indtil dit barn er omkring 2 ½ år.

Omkring 2 ½ års alderen skulle dit barn gerne have alle 20 tænder. Mellem 5 og 6 års alderen vil de første permanente tænder bryde frem. Nogle af de permanente tænder skifter plads med babytænderne andre gør ikke. Du skal ikke være urolig, hvis nogle af tænderne kommer et par måneder for tidligt eller for sent, alle børn er forskellige.

Baby tænder er vigtige da de gør plads til det permanente tænder og de er vigtige til at tygge, bide, snakke og for udseende. Og på grund af dette er det vigtigt at vedligeholde en sund kost og daglig hygiejne.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>